Biverkningar av Nattljusolja

Det är ganska ovanligt med allergi mot nattljusoljans frön men det är ändå viktigt att vara medveten om de biverkningar som kan följa då man använder sig av nattljusolja som kosttillskott eller som mjukgörande behandling för huden. Om det är så att man upplever en reaktion efter att ha använt sig av oljan så ska man genast sluta använda sig av den och observera sitt hälsotillstånd. Det är ju inte säkert att det är oljan som har orsakat huvudvärk, hudirritation eller andra symptom, och det bör man också vara medveten om.

Nattljusolja biverkningar

Återigen, det är mycket ovanligt med nattljusolja biverkningar men det som man har observerat hos de som har tagit oljan som kosttillskott och som har reagerat negativt på den är illamående, magont, diarré och huvudvärk. Vad gäller nattljusoljan som är för utvärtes bruk så är möjliga biverkningar hud som irriteras och som svullnar på grund av en allergisk reaktion.

Vad ska man göra?

Om det är så att man upptäcker att man inte mår så bra efter att ha använt sig av nattljusolja så ska man först och främst avbryta behandlingen. Om man efter ett dygns tid fortfarande mår dåligt så kan det vara klokt att söka hjälp och besöka en vårdcentral. I vissa fall så kanske det är bra att söka hjälp tidigare. Mår man riktigt illa eller har allvarliga utslag så finns det ingen anledning till att bli nervös, men kom ihåg att reaktionen kanske inte beror på nattljusoljan så det är alltid klokt att vara vaksam och att söka hjälp när man upplever att något inte är som det ska.

Viktigt att tänka på

Det är faktiskt så att man själv kan orsaka en reaktion genom att använda sig av för mycket nattljusolja. En del tror att det blir en bättre effekt av att använda sig av mer olja eller kapslar än vad som rekommenderas, men det här är inte sant. Håll dig till de instruktioner som du får med ditt nattljusoljepreparat. Det här är ett smart sätt att undvika nattljusolja biverkningar på. Sedan så kan det vara klokt att testa med lite olja på huden innan du smörjer in ett större område. Om du ser att huden irriteras så finns det ju ingen anledning till att fortsatt använda oljan eftersom du då vet att du inte tål den.

Dela denna sida:Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email