Nattljusolja mot acne

Den som lider av acne vet att detta hudtillstånd kan göra ont på flera olika sätt. Det är inte bara det att den irriterade huden faktiskt är öm och smärtar, det är minst lika jobbigt att uppleva att man inte ser ut på ett sätt som man känner sig nöjd och trygg med. Det finns många olika typer av behandlingar mot acne och en av dessa går ut på att använda sig av nattljusoljan som utvinns från nattljusblommans frön. Det här är en naturlig olja som har många fördelaktiga hälsoeffekter på kroppen, och man kan behandla acne med nattljusolja som man använder utvärtes och även med kosttillskott som ger en invärtes effekt.

Lindra symptomen

Först och främst så är det viktigt att förstå att nattljusoljan inte är någon mirakelkur men det är välkänt att den kan lindra symptomen vid acne. Det är fettsyran omega 6 som finns i GLA form i oljan som ger effekten, och det både då man använder sig av oljan utvärtes och då man tar den som kosttillskott. Nattljusoljans ingredienser kan ha en stärkande effekt på huden och även vara med och se till att hormonbalansen blir jämnare. Det är ju som bekant hormoner i rubbning som ofta ligger till grund för problem med acne.

Om huden i ansiktet är torr i sliten så kan det också vara bra att använda sig av nattljusoljan utvärtes. Den här oljan kan lindra och motverka irritation och även ge en bättre fuktbalans och påverka hudens talgkörtlar så att de inte producerar för mycket talg.

Så använder du oljan

Om du har valt nattljusolja i kapslar så är det viktigt att du följer instruktionerna och att du undviker att överdosera. Det är inte vanligt med nattljusolja biverkningar men det finns verkligen ingen mening med att ta för mycket i syftet att få en bättre effekt. Utvärtes så kan det vara bra att använda oljan vid läggdags så att den får verka under natten. Applicera på ren hud och gör detta i enlighet med de instruktioner som ges. Även om den här oljan är mycket skonsam så är det förstås så att problematisk acne kan kräva professionell rådgivning från en hudterapeut som kan undersöka och ge personliga råd och instruktioner.

Dela denna sida:Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email